El PSOE diu que la llei d’amnistia està “pràcticament enllestida” i només falta “algun detall tècnic”

Bolaños no aclareix si entrarà el cas de Borràs, però recorda que només s'amnistiarà "el que estigui dins del procés"

  El ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños (ACN)

  El ministre de la Presidència en funcions, Félix Bolaños, ha assegurat aquest divendres que la llei d’amnistia està “pràcticament enllestida”, però encara queda “algun detall tècnic” per resoldre. “Un cop tinguem el text definitiu haurem de parlar amb els grups que han de donar suport al text”, i “en aquest moment la presentarem”, ha dit Bolaños en una entrevista a la Ser.

  Segons Bolaños, l’amnistia beneficiarà tothom qui tingui causes penals vinculades al procés independentista català des del 2012. Preguntat pel cas de Laura Borràs, el ministre ha afirmat que la llei estableix clarament que han de ser causes vinculades al procés, de manera que “el que estigui dins del procés serà amnistiat, i el que estigui fora no” i “això ho decidirà un jutge”. Sobre el lawfare, ha apuntat que les comissions d’investigació que ja estan pactades entre el PSOE i les formacions independentistes, com la de la trama Kitchen.

  Bolaños també ha afirmat que el “verificador internacional” és necessari, i ha explicat al respecte que “hem pactat un acompanyant en el diàleg entre els dos partits, PSOE i Junts, que pugui desencallar, verificar temes, com fan moltes vegades els partits que recorren a experts internacionals”. En aquest sentit, el ministre ha apuntat que malgrat les “discrepàncies profundes”, PSOE i Junts aposten pel diàleg com a marc per a la resolució de conflictes.

  (Visited 23 times, 1 visits today)

  avui destaquem

  Feu un comentari