El pacte del PSOE amb el PNB dona llum verda a la investidura de Sánchez

Es preveu que el debat al Congrés dels Diputats sigui dimecres i dijous de la setmana vinent

Pedro Sánchez (PSOE) i Andoni Ortuzar (PNB) signen l'acord per a la investidura de Sánchez (PSOE)

El secretari general del PSOE i president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, i el president del PNB, Andoni Ortuzar, signaran aquest divendres a les 11 h l’acord entre les formacions per a la investidura del socialista la setmana que ve. Segons fonts del PNB, andol’acord implica “grans avenços en l’autogovern, l’àmbit laboral i el suport a l’euskera”. Un cop sumat el PNB, Sánchez ja disposa de tots els suports necessaris per superar la votació.

Els socialistes han tancat acords amb Sumar, ERC, Junts, EH Bildu i BNG, que juntament amb el PNB suposen 178 vots, i només queda per conèixer el sentit del vot de l’única diputada de Coalició Canària. Després de la signatura de l’acord, Ortuzar atendrà els mitjans de comunicació al Congrés.

El PSOE preveu que el debat de la setmana que ve tingui lloc dimecres i dijous, 15 i 16 de novembre. Els socialistes esperen obtenir el del Congrés a la investidura en primera votació, sense necessitat de fer un segon escrutini 48 hores després.

Paral·lelament, el PSOE registrarà també en les pròximes hores la llei d’amnistia. No obstant això, no se’n coneix el contingut exacte perquè les parts no el volen fer públic fins que no obtingui l’aval de totes les formacions que l’han de signar.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari