Qui compara el cop d’Estat del 1936 amb el pronunciament del CGPJ sobre l’amnistia?

El ple del Consell General del Poder Judicial (CGPJ)

La coneguda periodista i tertuliana independentista Pilar Rahola ha assenyalat com a “un cop d’Estat” els darrers esdeveniments succeïts arran del pacte entre ERC i el PSOE per a l’amnistia dels afectats per causes judicials vinculades al procés independentista català. Concretament, Rahola s’ha referit a les manifestacions de grups de dreta i ultradreta a les portes de la seu dels socialistes a Madrid, així com a la declaració del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) en contra de l’amnistia, alhora que també ha recordat el rebuig de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) i de casernes militars.

En un article d’opinió publicat a El Periódico, l’excol·laboradora del ja extint Preguntes Freqüents (FAQS) de TV3 ha acusat el CGPJ de voler “pressionar en l’àmbit polític” i de “sublevar-se contra les iniciatives del parlament legítimament escollit per les urnes”. A més, s’ha referit a la investigació a l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i a la secretària general d’ERC, Marta Rovira, pel Tsunami Democràtic, i ha considerat que tot plegat és una nova versió del cop d’Estat del 1936.

“Tot això no és espontani, sinó un pla dissenyat pels masterminds del Deep State” conclou Rahola en l’article, en el qual assegura que “s’ha posat en marxa un cop d’estat silent contra la lògica democràtica i contra la possibilitat que el conflicte català surti de les vies repressives i entri en les polítiques. És una versió 2.0 d’un juliol de 1936“.

(Visited 171 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari