El Govern inicia els contactes pels pressupostos del 2024 amb una reunió amb el PSC

L'executiu també ha trucat a Junts i als comuns per instar-los a buscar una data per trobar-se

Pere Aragonès amb Salvador Illa
Pere Aragonès amb Salvador Illa.

El Govern de la Generalitat ha començat els contactes per negociar els nous pressupostos de la Generalitat per al 2024, segons ha avançat El Periódico. Segons fonts del Govern, l’executiu ja ha contactat amb els grups parlamentaris amb qui ha pactat pressupostos els darrers exercicis i, de fet, ja ha fet una primera reunió amb el PSC.

El Govern també ha trucat a Junts i als comuns per instar-los a buscar una data per trobar-se. En el cas d’En Comú Podem, però, la formació dirigida per Jéssica Albiach ha rebutjat començar cap negociació sense abans tenir “compromisos” del compliment dels comptes actuals.

Fonts dels comuns asseguren que estan “decebuts” amb l’execució pressupostària fins al moment i no volen començar a negociar uns nous comptes fins que no tinguin garanties que els que estan en vigor es compliran. De fet, el Govern i En Comú Podem ja tenen una reunió agendada per la setmana vinent, però és per valorar el compliment de l’últim acord de pressupostos.

Just aquest dimarts el Consell Executiu va acordar fixar en 36.684 milions d’euros el sostre de despesa no financera i no finalista de la Generalitat per a l’any vinent, un 9,6% més que el 2023. Aquesta quantitat marca el límit dels pressupostos. El càlcul del sostre de despesa s’obté a partir de l’estimació dels ingressos de la Generalitat per a l’any 2024, que l’executiu preveu que siguin un 12,5% més alts que enguany i s’enfilin fins als 31.408 milions d’euros.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari