Amèrica Llatina descobreix el Barcelona Supercomputing Center com a centre de recerca de referència

L’Associació de Zones Franques de les Amèriques (AZFA) i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), amb la col·laboració de la Conferència de les Nacions Unides sobre Comerç i Desenvolupament (UNCTAD) i la Global Alliance of Special Economic Zones (GASEZ), han presentat avui, dia 7, la 26a edició de la Conferència de Zones Franques d’Iberoamèrica, que se celebrarà del 8 al 10 de novembre al DFactory Barcelona, el hub tecnològic liderat i impulsat pel CZFB.

Així doncs, durant tres dies, més de 200 professionals, operadors, entitats públiques, inversors, consultors i proveïdors de la indústria de zones franques d’Amèrica Llatina, Europa i Àfrica es donaran cita per analitzar i discutir temes relacionats amb la situació actual, avanços, innovacions, millors pràctiques, tendències i desafiaments futurs en el context de les zones franques.

Aquesta tarda, el major esdeveniment de zones franques de les Amèriques ha donat el tret de sortida amb la sessió “Supercomputadors, Intel·ligència Artificial, Iberoamèrica i Europa”, impartida per Mateo Valero, director del Barcelona Supercomputing Center. En la seva intervenció, Valero ha ofert una introducció a la computació HPC i ha presentat la recerca realitzada pel seu equip, que s’ha basat en l’ecosistema de RISC-V per a desenvolupar una plataforma de maquinari de codi obert. 

“És fonamental avançar en la creació de programes que imitin el complex funcionament del cervell, ja que la capacitat de predicció és essencial per al progrés. En aquesta mateixa línia, la teoria i la supercomputació s’erigeixen com a eines fonamentals per abordar els desafiaments socials, com ara el canvi climàtic i la medicina” ha afirmat Valero.  

Valero també ha destacat que “al Barcelona Supercomputing Center estem impulsant la tecnologia de bessons digitals, que són representacions visuals del que desitgem conèixer, o bé, comprendre millor, com per exemple, el canvi climàtic. Estem compromesos a transformar aquestes idees en solucions tangibles per al benefici de la societat”. A més, ha compartit la seva visió de futur, que abasta projectes d’innovació, millores en infraestructura i el creixement de la comunitat involucrada en aquest esforç.

A més, aquesta tarda també se celebra la reunió de la Junta Directiva de la World Free Zone (WFZO) amb la presència de les zones franques més importants del món i en la qual el Consorci de la Zona Franca de Barcelona actuarà com a amfitrió.

El programa de la conferència comprèn sessions i panells especialitzats que abordaran qüestions com l’eficiència logística, les tecnologies que impulsen les Zones Franques i els desafiaments que enfronten en relació a l’Impost Mínim Global. A més, es durà a terme un “Showcase de Zones Franques com a agents del canvi”, amb la col·laboració de reconeguts speakers internacionals com Rafael Sayagués, Managing Partner – Tax & Law / Central Amèrica, Panama & República Dominicana, EY CENTRAL AMERICA, Inc; Fernando Carazo, General Manager La Lima Free Zone (Costa Rica); i Andrea Serrano, General Manager Santander Free Trade Zone (Colòmbia), entre altres.

La inauguració oficial de l’esdeveniment tindrà lloc demà a les 9:30 hores i comptarà amb la participació de Claudia Pellerano, presidenta d’AZFA; Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al CZFB, i Mohammed Al Zarooni, Chairman de WFZO.

La celebració seguirà el 9 de novembre amb la Conferència de GASEZ, la inauguració de la qual comptarà amb la participació de Claudia Pellerano; James Zhan, director de la UNCTAD i copresident de GASEZ; Samir Hamrouni, CEO de la WFZO, i Blanca Sorigué, directora general del CZFB. A més, durant aquesta jornada hi haurà dos panells principals que se centraran en iniciatives per a reconèixer zones model relacionades amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, així com en qüestions emergents que impacten en la comunitat de les Zones Econòmiques.

Finalment, el divendres 10 de novembre, els assistents a la conferència tindran l’oportunitat de realitzar una visita a les instal·lacions del Barcelona Super Computing Center, la planta d’hidrogen verd d’Iberdrola a la Zona Franca i el Logistics 4.0 Incubator.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari