Albiol reformula la unitat antiavalots de la Guàrdia Urbana de Badalona

Serà un Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP) i tindrà 14 agents i dos comandaments

Albiol reunit amb comandaments de la Guàrdia Urbana de Badalona
Albiol reunit amb comandaments de la Guàrdia Urbana de Badalona

L’Ajuntament de Badalona ha reformulat la unitat antiavalots Omega de la Guàrdia Urbana, que ara serà un Grup Especial d’Intervenció Policial (GEIP). El govern del popular Xavier García Albiol preveu que el canvi sigui efectiu “les pròximes setmanes” i destaca que la nova unitat es desplegarà davant de delictes o situacions d’incivisme en zones d’oci o de concentracions de gent en espais públics.

L’executiu badaloní destaca que el GEIP estarà preparat per actuar “amb rapidesa” i donar suport a les patrulles de la Urbana “en casos que sobrepassin la seva capacitat operativa i situacions d’emergència”. El GEIP tindrà 14 agents i dos comandaments, i s’identificarà amb un logotip propi basat en un dimoni, “com a referència a un dels símbols de Badalona”.

L’objectiu del GEIP, assenyala el consistori en un comunicat, és “garantir la convivència veïnal”, i la previsió és que els 14 agents es distribueixin en dos torns: de dilluns a dijous de 19 h a 3 h, i de divendres a diumenge de 18 h a 6 h -aquest últim horari també s’aplicarà en vigílies de festiu-. A banda d’actuar en casos d’aglomeracions o de suport a les patrulles de la Guàrdia Urbana, el GEIP també està ideat per participar en dispositius especials de trànsit, fer controls i inspeccions que originin problemes i fer tasques de policia administrativa.

Albiol ha emmarcat el canvi de la unitat antiavalots en el “compromís de recuperar la seguretat ciutadana i amb la millora de la dotació de personal i de mitjans de la Guàrdia Urbana”. En aquest sentit, ha recordat que el cos té oberta una convocatòria per incorporar 46 nous agents mentre hi ha prevista una inversió d’1,5 milions per remodelar la comissaria del Turó d’en Caritg.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari