L’independentisme i els comuns protesten perquè s’investiga per terrorisme la causa de Tsunami

Òmnium acusa el magistrat García-Castellón de voler "sabotejar i torçar l'amnistia" i l'ACN, absent, diu que no ha estat convidada a participar-hi

Concentració contra la investigació per terrorisme de la causa de Tsunami Democràtic

Foto: ACN, Francesc Voltas

ERC, Junts, la CUP i Catalunya en Comú, juntament amb les entitats Òmnium Cultural, Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans, Irídia i Fundipau, s’han concentrat aquest dimarts davant la seu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per protestar contra la decisió de l’Audiència Nacional d’investigar per terrorisme la causa sobre Tsunami Democràtic, que el magistrat Manuel García-Castellón ha enfocat sobre Carles Puigdemont i Marta Rovira, entre altres figures independentistes.

Durant la protesta, en què els assistents han exhibit cartells amb el lema “Protestar no és terrorisme”, el president d’Òmnium, Xavier Antich, ha dit que la interlocutòria de García-Castellón es presenta “amb presses amb la voluntat de sabotejar i torçar l’amnistia”, recull l’ACN.

Hi han assistit els diputats al Parlament Raquel Sans (ERC), Josep Rius (Junts), Dolors Sabater, Carles Riera, Dani Cornellà (CUP), David Cid i Susanna Segovia (CatComú), a més de l’exdiputat dels comuns al Congrés i negociador de Sumar Jaume Asens.

En canvi, no hi ha participat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC). A través d’una publicació a X (abans Twitter), l’ANC ha assegurat que Òmnium no els ha convidat. Al text han expressat que els membres de l’ANC inclosos en la causa del Tsunami mereixen “tot el respecte i suport”.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari