Estibadors del port de Barcelona “no permetran” l’activitat de vaixells amb material bèl·lic

Els treballadors demanen "un alto el foc" i "protegir la població civil, sigui del territori que sigui"

Port de Barcelona
Port de Barcelona

L’Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona (OEPB) ha anunciat que no permetrà “l’activitat dels vaixells que continguin material bèl·lic”. En un comunicat, el sindicat ha explicat que busquen “protegir la població civil, sigui del territori que sigui”, ja que cap causa “justifica el sacrifici de civils” i ha reiterat “l’absolut rebuig a qualsevol forma de violència”.

Alhora, l’OEPB ha assenyalat que és “una obligació i un compromís respectar i defensar amb vehemència” la Declaració Universal dels Drets Humans, que “semblen haver estat oblidats pels països signants de la pròpia Carta Magna” i que actualment “estan sent violats a Ucraïna, Israel o el territori palestí, entre altres llocs del planeta”.

Els estibadors també han demanat que es proclami “l’alto el foc immediat”, que es procedeixi a la recerca de solucions pacífiques per als diferents conflictes, i que l’Organització de les Nacions Unides (ONU) “aturi la seva postura de complicitat per inacció o deixadesa de les seves funcions i recuperi l’esperit i els motius pels quals es va fundar”, sent la pau, la defensa del dret internacional o la distribució d’ajuda humanitària alguns dels seus eixos.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari