El TSJC ratifica l’absolució dels acusats pels disturbis a la subdelegació de Lleida

El tribunal avala els arguments de l'Audiència Provincial i manté que hi ha una "manca de proves"

CDR a la subdelegació del govern d'Espanya a Lleida

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ratificat l’absolució dels 11 acusats pels disturbis davant la subdelegació del govern d’Espanya a Lleida després de la detenció de l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont a Alemanya, el passat 25 de març del 2018. D’aquesta manera, segons ha avançat el Segre, el tribunal ha rebutjat el recurs de la Fiscalia contra la sentència absolutòria de l’Audiència de Lleida.

En la interlocutòria, el TSJC avala els arguments de l’Audiència Provincial i manté que existeix una “manca de proves” per atribuir als acusats l’autoria dels altercats. Com explica el mitjà citat, segons la sentència del TSJC “no existeix cap element de prova del qual pugui deduir-se que hi hagués una actuació concertada entre ells per a alterar el normal desenvolupament de la manifestació o la pau pública”.

De fet, el tribunal assenyala que els agents dels Mossos d’Esquadra no van poder identificar els autors i tampoc van poder afirmar que les lesions que van patir fossin “fruit d’actes violents o de contenció de la massa”. La Fiscalia demanava pels 11 acusats un total de 58 anys de presó per desordres públics, danys, lesions i atemptat contra l’autoritat.

(Visited 15 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari