Condemnats a un any de presó dos independentistes pels aldarulls durant la protesta per la inhabilitació de Torra

L'Audiència de Barcelona descarta condemnar-los per desordres públics i absol tres acusats més

Audiència de Barcelona
Audiència de Barcelona

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a un any de presó i a pagar 400 euros a dos manifestants independentistes per danys materials, per cremar un contenidor en una protesta per la inhabilitació de l’expresident de la Generalitat Quim Torra, el setembre del 2020, a Barcelona. En canvi, ha absolt tres manifestants més. La Fiscalia havia demanat cinc anys de presó per a cadascun d’ells per danys i desordres públics.

El relat dels testimonis policials assenyala que els dos condemnats van encendre un contenidor que va requerir la intervenció dels bombers. Asseguren, a més, que els dos autors de l’incendi van ser detinguts al costat del contenidor, tot i que en cinc minuts de vídeo en els quals consten les detencions en el punt exacte no hi apareixen aquests fets, recull l’ACN.

Segons la defensa, exercida per Alerta Solidària, “la filigrana de la sentència, que valida l’acusació dels Mossos contra dos dels cinc manifestants, sembla mantenir expressament el garbuix i la confusió que s’arrossegaven dels atestats policials i la instrucció”.

La sentència considera provat, però, que els condemnats va actuar “de comú acord i amb la intenció de menyscabar la propietat aliena” fent cremar un contenidor, que va quedar “completament destruït”.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari