Catorze detinguts a Espanya, vuit d’ells a Catalunya, en una operació contra el jihadisme

La policia atribueix als individus delictes d'enaltiment del terrorisme

Un cotxe de la Policia Nacional

La policia espanyola ha detingut catorze persones arreu de l’Estat aquest dimarts, vuit de les quals a Catalunya, en una macrooperació coordinada amb l’Audiència Nacional contra el jihadisme, segons ha avançat La Vanguardia. Les detencions s’han fet durant el matí i s’acusa els detinguts d’enaltiment del terrorisme.

L’operació s’ha dut a terme en un moment d’augment de la tensió i l’alerta terrorista arran dels atacs de Hamàs a Israel el 7 d’octubre passat que van causar 1.400 morts i la resposta israeliana que ha comportat fins ara més de 10.000 morts a la franja de Gaza. Espanya manté l’alerta terrorista en nivell quatre sobre cinc.

De les vuit detencions a Catalunya, set s’han practicat a Barcelona i una a Lleida. La resta han tingut lloc a València (dues), Guipúscoa (dues), Vitòria (una) i Logronyo (una).

Els detinguts són de nacionalitat pakistanesa i la policia sospita que tenen relació amb un moviment integrista d’aquell país.

Els detinguts passaran en les properes hores a disposició judicial i, segons ha pogut saber l’ACN de fonts properes al cas, és previsible que l’Estat demani que se’ls ingressi en un Centre d’Internament d’Estrangers, enlloc de en una presó.

(Visited 56 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari