ERC veu en les imputacions pel Tsunami la resposta dels “poders reaccionaris” a l’amnistia

Els republicans constaten que la reacció judicial demostra "la força i la importància" de la futura llei

Oriol Junqueras

ERC considera que les imputacions pel Tsunami Democràtic són la “reacció previsible i antidemocràtica” dels “poders reaccionaris” de l’Estat contra la llei d’amnistia. En un comunicat d’aquest dilluns, el partit que presideix Oriol Junqueras afegeix que les noves investigacions demostren que aquesta també és una “causa construïda” amb una clara “intencionalitat política”.

Aquesta “reacció a la desesperada” és un “clar indicador” de l’abast dels acords segellats fins ara per ERC, tal com remarquen al text. El magistrat de l’Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha acordat dirigir la investigació per les actuacions del Tsunami contra l’expresident del Govern Carles Puigdemont, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i 10 persones més.

“És quan Catalunya avança políticament, que arriben els poders repressors de l’Estat i despleguen tots els seus tentacles per sabotejar els acords democràtics”, continua ERC al comunicat, que constata la “clara reacció causa-efecte”, un moviment “tant previsible com aberrant”. Així mateix, el partit remarca “l’encert” d’introduir la causa del Tsunami en l’amnistia.

En aquest sentit, ERC recalca que la futura llei pactada és una “solució d’una força i d’una importància transcendentals”.

(Visited 30 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari