El ‘Més 324’ toca fons

El programa que dirigeix i presenta Xavier Graset ensorra les audiències nocturnes de TV3 i empitjora les que tenia el ‘Zona Franca’ de Danae Boronat

El raper Valtonyc, entrevistat per Xavier Graset, al programa 'Més 324' del passat dilluns 30 d'octubre

La direcció de TV3 va justificar que el late night Zona Franca, que presentava Danae Boronat, es deixés d’emetre dient que tenia una audiència baixa. El seu espai a la graella televisiva el va ocupar Més 324, dirigit i presentat per Xavier Graset, programa que fins aleshores s’emetia a continuació de Zona Franca com a reemissió del que s’havia fet en directe unes hores abans al canal 324. Dos mesos després de l’inici de la temporada 2022-2023, els índexs d’audiència de Més 324 són clarament inferiors als que obtenia Zona Franca.

El dimecres 4 d’octubre, el programa de Graset va tocar fons: només va tenir 12.000 espectadors, la qual cosa va representar menys d’un 2% de share. No era la pitjor dada del Més 324 de les darreres setmanes. El dilluns 29 de setembre es va quedar amb 11.000 espectadors, a prop de caure per sota dels 10.000. Les dades d’audiència del programa no apareixen sovint en les informacions que ofereixen els serveis que les donen a conèixer de tant baixes com són. Les del mes d’octubre van oscil·lar entre els 12.000 espectadors del dia 4 i els 71.000 del dia 10. Abunden, les xifres inferiors als 20.000: 15.000 (dia 3), 16.000 (dia 31) o 18.000 (dia 5).

El programa es va estrenar el 2015 i va tenir uns moments dolços d’audiència coincidint amb els temps més tensos del procés independentista, amb la celebració del referèndum de l’1 d’octubre del 2017 i la posterior proclamació unilateral de la independència de Catalunya. El 15 de gener del 2021, es va emetre el programa número 1.000. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va celebrar aquest guarisme amb una nota de premsa en la qual explicava que el 3 d’octubre del 2017 va tenir una audiència mitjana de 810.000 espectadors i un 25,4% de share. El 3 d’octubre passat aquesta xifra es va quedar reduïda a 15.000 (un 2,8% de share). En aquell comunicat, la CCMA felicitava al programa perquè, a la temporada 2020-2021, tenia una mitjana de 191.000 persones que el veien cada nit.

Graset ha donat suport a la causa independentista a través del programa. Les tertúlies que organitza sempre tenen majoria de representats independentistes o, com a molt, un equilibri amb els que no ho són. Ha estat una plataforma sempre oberta a les veus dels polítics que van fugir a Brussel·les l’octubre del 2017. L’ex-conseller de Salut i vicepresident del Consell de la República Catalana, Toni Comín, hi ha tingut una tribuna pràcticament mensual. La seva germana, Betona Comín, també membre destacada del Consell que presideix Carles Puigdemont, ha estat incorporada con a tertuliana. No hi ha faltat la visita del raper Valtonyc després que hagi prescrit la condemna a presó a la qual va ser condemnat.

El programa ha reduït el temps dedicat al debat polític i ha augmentat l’ocupat per temes culturals. Cada nit hi sol haver tres entrevistes amb autors de llibres o gent del món de la cultura. Més 324 ha guanyat en cultura, ha perdut gruix polític i, sobretot, ha perdut audiència. Però Xavier Graset sembla intocable. Porta vuit temporades amb aquest magazin. Per les últimes ha cobrat 107.000 euros per dirigir-lo i presentar-lo. Per l’actual no se sap encara quan ha ingressat. Al portal de Transparència de la CCMA apareixia sempre el juliol el cost del seu contracte per la temporada següent. Aquest any, però, encara no ho ha fet públic.

(Visited 24.069 times, 1 visits today)

avui destaquem

7 comentaris a “El ‘Més 324’ toca fons”

  1. Es l’unic programa de debat interessant. Afegir-hi les tertulies culturals fa que s’escurci tot.Malgrat hi ha novetats de llibres que estan molt be.

    Respon
  2. Els millors programes sempre tenen audiències petites. La merda tipus Telecinco o el Zona franca de la Danae sempre impacta més. Sembla que preferirieu tothom idiotitzat i sense cultura ni identitat nacional. Només cal fer un cop d’ull al vostre diari per constatar-ho.

    Respon

Feu un comentari