Capella defensa el traspàs de Rodalies: “No és un regal enverinat, decidirem sobre les inversions”

La consellera afirma que la Generalitat serà "més transparent" amb la informació i tindrà "més cura dels usuaris"

La consellera de Territori, Ester Capella, en roda de premsa a Blanquerna després de reunir-se amb la ministra de Transports (Andrea Zamorano, ACN)
La consellera de Territori, Ester Capella, en roda de premsa a Blanquerna després de reunir-se amb la ministra de Transports (Andrea Zamorano, ACN).

La consellera de Territori, Ester Capella, ha defensat el traspàs de Rodalies i ha negat que es tracti d’un “regal enverinat”. “Decidirem sobre les inversions a Rodalies, sobre les prioritats i sobre els plans d’acció del proper quinquenni”, ha enumerat Capella aquest dissabte a Catalunya Ràdio.

“Fins ara ho decidia només Renfe i nosaltres no podíem dir ni ase ni bèstia”, ha recordat la titular de Territori, que ha parlat d’un “traspàs integral progressiu”. “Es tracta d’un document molt treballat. I parla de traspàs integral al preàmbul i a l’article primer”, ha apuntat Capella, que ha assegurat que el traspàs es notarà de bon principi perquè la Generalitat serà “més transparent” amb la informació i tindrà “més cura dels usuaris”. “Jo espero que la ciutadania entengui que això no es resol l’endemà mateix que la Generalitat n’assumeixi la responsabilitat”, ha reflexionat en veu alta la consellera de Territori, que ha demanat cert marge a la població perquè es noti aquest futur traspàs de Rodalies.

“Estem parlant d’un traspàs integral que vol dir de totes les estacions de les línies afectades. Estem parlant d’això, que serà gestionat per Rodalies Catalunya i no per Renfe”, ha volgut deixar clar Capella, que no ha parlat de xifres concretes d’anys i inversió necessària a Rodalies. “Seria una temeritat. Ara l’únic que es necessita és activar-ho al més aviat possible. Es tracta d’un acord d’investidura i anirà per fases”, ha assenyalat la titular de Territori.

(Visited 41 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari