La Guàrdia Civil conclou que Marta Rovira va coordinar Tsunami Democràtic

Un informe remès a l'Audiència Nacional atribueix a la secretària general d'ERC rols d'enllaç i de reclutament

Intervenció telemàtica de Marta Rovira en un acte d'ERC
Intervenció telemàtica de Marta Rovira en un acte d'ERC

La Guàrdia Civil ha conclòs que la secretària general d’ERC, Marta Rovira, va ser una coordinadora del Tsunami Democràtic encarregada sobretot de cercar suports internacionals i dins del seu partit, segons ha fet constar l’institut armat en un informe remès a l’Audiència Nacional, el contingut del qual han avançat RTVE i El Confidencial.

Per als investigadors del cas, Rovira feia servir l’àlies Matagalls i responia al nom de Marta en converses amb l’exdirigent i exconseller d’ERC Xavier Vendrell i amb Josep Lluís Alay, actual responsable de l’oficina d’expresident de Carles Puigdemont, i va participar en el reclutament de gent i va exercir d’enllaç entre Tsunami Democràtic i la direcció.

A més, l’informe reflecteix que Rovira tenia un “coneixement previ” d’almenys certes accions de la plataforma, recull l’ACN, i que era una persona autoritzada per discutir i defensar el projecte de Tsunami Democràtic davant faccions independentistes que hi podrien estar en contra, segons fragments difosos per El Mundo i ABC.

L’Audiència Nacional investiga Tsunami per accions com el bloqueig de l’aeroport del Prat o el tall de l’AP-7 a la frontera, en una causa a la qual podria afectar una futura llei d’amnistia que pacti el PSOE amb els partits independentistes catalans.

(Visited 75 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari