Centenars de concentrats a Andorra pel dret a l’habitatge amb crits contra Xavier Espot

Han exigit que es compleixi el que diu la constitució sobre el dret a tenir un habitatge digne

Concentrats a Andorra en favor del dret a l’habitatge

Els organitzadors de la concentració pel dret a l’habitatge, la plataforma ciutadana DenunciAND, han superat aquest dimarts qualsevol previsió i han aplegat centenars de persones a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella deixant petit aquest espai, fins al punt que, per qüestions de seguretat i de no entorpir el pas per la plaça, han hagut de traslladar-la fins a la zona on hi ha l’antiga caserna de bombers.

Entre crits contra el Govern i, especialment amb el cap de l’executiu, Xavier Espot i la ministra d’Habitatge, Conxita Marsol com a principals blancs de la protesta.

Un acte que ha estat pacífic amb la intenció de posar en relleu la gravetat del problema. Les persones que han pres la paraula, han exigit que es compleixi amb el que diu la constitució sobre el dret a tenir un habitatge digne, a lluitar contra l’especulació i han lamentat que alguns inversors entenguin com un producte financer un element que és bàsic per a qualsevol persona.

També han reivindicat que no volen marxar d’Andorra a la Seu d’Urgell o la comarca per trobar-ne una.

Els organitzadors i els membres de DenunciAND es desmarquen de qualsevol partit polític i reiteren que són una plataforma ciutadana sense portaveus ni organització. Així i tot, els socialdemòcrates i Concòrdia han mostrat el seu suport a la concentració. I també hi ha estat present el raonador del ciutadà i la Unió Sindical d’Andorra (USdA).

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari