Acord entre Junts i PSC per aprovar un increment de l’IBI del 7% i no de l’11% a Igualada

L'alcalde Castells ha comparat la CUP amb Vox i denuncia que fan un discurs "demagògic i populista"

Marc Castells

Junts per Igualada i Igualada Som-hi (PSC) han segellat un acord per aprovar els pressupostos per al 2024 en el ple que se celebrarà aquest dimarts al vespre. El pacte suposa que l’increment de l’IBI sigui més moderat del que s’havia previst inicialment i passa de l’11% al 7%. També s’ha pactat un recàrrec del 50% de l’IBI als pisos que estan buits permanentment, tot i que es manté la pujada del 28% en la taxa de les escombraries.

El govern municipal d’Igualada va presentar la setmana passada una proposta de pressupostos que contemplaven un increment generalitzat de les taxes i impostos. De mitjana, es proposava apujar un 8,9% la majoria de taxes i impostos, tot i que n’hi havia alguns que tenien un increment més significatiu com l’IBI (11%) o la taxa d’escombraries (28%). L’alcalde d’Igualada, Marc Castell, ha anunciat aquest dimarts que han arribat a un acord amb Igualada Som-hi per aprovar els números, ja que a Junts per Igualada els falta un regidor per tenir majoria.

El cap de l’oposició, el socialista Jordi Cuadras, ha justificat el pacte: “El nostre grup teníem dues opcions: o condicionar el govern per rebaixar la pujada anunciada o votar-hi en contra i que el govern aprovés els comptes directament sense cap negociació ni rebaixa. La impossibilitat de fer un govern alternatiu al de Junts pel veto de la CUP cap a la nostra formació, fa que encara que el govern perdi la votació al Ple, al cap d’un mes pugui aprovar-ho de manera automàtica tot fent servir el recurs de la moció de confiança previst per la llei quan es tramiten ordenances fiscals i pressupostos”.

Tant ERC com Poble Actiu (CUP) han comunicat que s’oposaran a la pujada que han pactat Castells i Cuadras pel 2024, i que serà ratificada aquest dimarts en el ple de l’Ajuntament d’Igualada.

Castells s’ha mostrat molt crític amb Poble Actiu que ha acusat de mentiders quan asseguren que a Igualada s’apugen els impostos per pagar els sous del govern municipal. “La CUP s’ha convertit en el Vox polític a Igualada”, denuncia Castells, tot afegint que fan un discurs “demagògic i populista”.

La ciutadania, que preveu tornar-se a manifestar avui davant l’Ajuntament d’Igualada, com ja va fer el passat dissabte, es mostra igualment irritada, tot i la rebaixa forçada pel grup socialista. La patronal i els comerciants també s’hi han mostrat contraris.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari