Comencen a retirar peixos del pantà de Riudecanyes per garantir la qualitat de l’aigua

Les reserves d'aigua de l'embassament es troben en un 4% per la situació de sequera

Operaris retirant peixos al pantà de Riudecanyes (ACN)

El Departament d’Acció Climàtica ha posat en marxa aquest dilluns al matí els treballs per treure peixos del pantà de Riudecanyes (Baix Camp). L’objectiu de l’operatiu és evitar la mortaldat d’aquests animals i garantir la qualitat de l’aigua per a l’ús de boca. “És l’embassament amb més necessitat d’actuació”, ha assegurat Sisco Mañas, cap de Servei de Pesca Continental d’Acció Climàtica.

Segons dades de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), les reserves d’aigua del pantà es troben al 4% per la situació de sequera. Tot i que no hi ha una previsió sobre la quantitat de peixos que trauran, en volen retirar la “màxima quantitat” i l’actuació s’allargarà uns deu dies. La gran majoria dels exemplars que hi habiten són espècies invasores, com la carpa.

(Visited 16 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari