Pedro Sánchez: “En interès d’Espanya i la convivència, avui defenso l’amnistia a Catalunya”

El president del Govern d'Espanya diu que el 80% dels catalans avalen una proposta que serà "plenament constitucional"

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i el comitè federal del PSOE
El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i el comitè federal del PSOE.

El president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, ha defensat aquest dissabte davant del comitè federal del PSOE l’aprovació de l’amnistia per als independentistes catalans. Segons ell, el 80% dels catalans i 56 diputats al Congrés, a banda dels socialistes, avalen aquesta opció per “tancar ferides” a Catalunya.

Per això, i assegurant que fa “de la necessitat, virtut”, ha demanat formalment el suport del partit a la seva proposta: “En interès d’Espanya i la convivència, avui defenso l’amnistia a Catalunya”. Segons ell, aquest pas era necessari, tot i que ell l’hagués fet més endavant. Els militants socialistes tenen una setmana per avalar l’acord amb Sumar i “altres formacions polítiques” per aconseguir governar.

En un discurs de gairebé una hora, Sánchez ha repassat diversos motius per demanar el suport a l’acord amb Sumar davant d’una possible repetició electoral que donaria una “segona oportunitat” al PP i Vox per “retrocedir dècades en pocs anys”. Un dels principals motius ha estat el que ha anomenat “retrobament” de la societat catalana, al qual ha dedicat uns 20 minuts.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari