Figueres penalitzarà els qui més aigua gasten amb dos nous trams al rebut

El govern municipal busca “conscienciar” la ciutadania i evitar les conductes incíviques

Un font sense aigua a Figueres (ACN)

Figueres tindrà a partir de l’any que ve dos nous trams al rebut de l’aigua, un cop el pròxim plenari de l’ajuntament, aquest novembre, ho porti a aprovació amb l’objectiu de penalitzar els qui més gasten en plena sequera. Fins ara, hi havia únicament dos trams: el de menys de 12 metres cúbics (m³) al mes i el de més de 12 m³ mensuals.

Amb el canvi, els trams existents es modifiquen i s’estableix un pels que gasten fins a 7 m³; un altre pels que en consumeixen entre 7 i 12 m³; un tercer tram per als que en gasten entre 12 i 15 m³; i un quart per als qui superen els 15 m³. El primer i el segon tenen una tarifa de 0,65 i 0,68 euros per m³; mentre que el tercer i el quart s’enfilen als 0,96 i l’euro, respectivament.

El regidor d’Hisenda, Ramon Pastoret, ha assegurat que no es tracta d’una mesura recaptatòria, sinó que busca “conscienciar” la ciutadania i evitar conductes incíviques en el context de sequera actual.

(Visited 36 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari