Elena assegura que els cossos d’emergències estan preparats per afrontar un atac terrorista

El conseller desvincula el simulacre d'atemptat del context actual, però recorda que el nivell d'alerta és de 4 sobre 5

    El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, abans del simulacre d’atemptat terrorista a l’estació de Sants de Barcelona (ACN)

    El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha defensat aquest divendres, poques hores després del simulacre d’atemptat terrorista a l’estació de Sants de Barcelona, que els cossos d’emergència estan preparats per afrontar un atac d’aquesta mena. “Fa anys que treballem en la lluita de prevenció del terrorisme i estem coordinats”, ha assegurat el conseller, que ha afirmat que “tot ha funcionat molt bé”.

    En total, han participat al simulacre més de 500 persones entre cossos d’emergències, seguretat i figurants. Elena ha volgut desvincular el simulacre del context actual i ha dit que feia mesos que es preparava. Tot i això, ha recordat que el nivell d’alerta antiterrorista és de 4 sobre 5, que es considera un risc alt.

    “S’estan testant tots els sistemes de seguretat i emergències a Catalunya”, com els de Protecció Civil amb els enviaments massius de missatges o els simulacres de risc químic de Tarragona. Segons el conseller, “totes les situacions extremes s’han d’anar provant per poder trobar millores i analitzar què pot funcionar millor en una situació real”.

    (Visited 45 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari