‘El búnquer’ de Catalunya Ràdio ja costa 300.000 euros

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals millora en 35.000 euros el contracte amb la productora del programa que acaba de rebre el premi Ondas de ràdio de proximitat

Lluís Jutglar (Peyu), Jair Domínguez i Neus Rossell, al programa 'El búnquer' del passat 25 d'octubre

El programa El búnquer, que emet Catalunya Ràdio, de dilluns a divendres, de 21 a 22 hores, costa 299.916,93 euros a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Així consta al portal de Transparència d’aquest organisme, amb data del 25 de juliol. El contracte per realitzar aquest programa la temporada anterior va fixar el preu en 265.004 euros. Per tant, El búnquer costa aquesta temporada uns 35.000 euros més que el 2022-2023. El curs 2021-2022, el contracte signat entre la CCMA i El Corral de l’Humor, la productora que el fa, va ser també de 265.004 euros. El búnquer es va començar a emetre la temporada 2020-2021 i, aleshores, va costar uns 160.000 euros.

El búnquer el presenten Lluís Jutglar (Peyu), propietari d’El Corral de l’Humor, Jair Domínguez i Neus Rossell. Peyu i Jair també estan contractats al programa Està passant, de TV3, que produeix Minoria Absoluta, l’empresa de Toni Soler. Minoria Absoluta mai no ha donat a conèixer els honoraris dels seus col·laboradors. Peyu i Neus Rossell feien la temporada passada una secció a Els matins de Catalunya Ràdio, que consistia en dedicar “un bon dia de merda” a algú. Era una secció breu per la qual cobraven cadascú 14.000 euros. Aquests ingressos els han perdut després que Ricard Ustrell eliminés la secció en fer-se càrrec del matinal de l’emissora de la Generalitat aquesta temporada.

El búnquer ha rebut el premi Ondas al millor programa de ràdio de proximitat concedit per la Cadena Ser i Prisa Àudio. Era el segon cop en què era candidat a un guardó en aquests premis, ja que l’any passat va optar al que es concedeix a podcasts radiofònics. Temps enrere era habitual que al programa s’hi escoltessin crits de “puta Espanya” per part dels oients que feien preguntes. Malgrat que el programa és enregistrat, els seus responsables l’editaven mantenint aquests insults dels oients. Darrerament, però, s’han suprimit i potser això haurà jugat a favor de l’obtenció de l’Ondas. Jair Domínguez no ha tornat a presentar-lo més amb la samarreta amb l’estelada que va exhibir en un programa de fa anys. Curiosament, la gira que fa El búnquer per diferents teatres de Catalunya està patrocinada per la companyia ferroviària espanyola Renfe.

Domínguez és un dels factòtums dels humoristes catalans que han fet del “puta Espanya” un senyal d’identitat. Quan Ràdio Associació va concedir a El búnquer el premi al millor programa de ràdio del 2021, es va especular si els seus responsables cridarien “puta Espanya” en rebre’l. No ho van fer. Ara hi ha expectació per saber què diuen quan recullin un premi atorgat per dues entitats espanyoles. Fins i tot, el secretari general de JxCat, Jordi Turull, en el missatge que va penjar a X el passat 18 d’octubre per felicitar-los per l’obtenció de l’Ondas, va escriure: “Expectació màxima per les ‘paraules d’agraïment’ el dia que recolliu el Premi…”. No és previsible que el crit de ‘puta Espanya’ soni al Gran Teatre del Liceu el proper 22 de novembre quan s’hi entreguin els Ondas 2023.

(Visited 6.452 times, 1 visits today)

avui destaquem

4 comentaris a “‘El búnquer’ de Catalunya Ràdio ja costa 300.000 euros”

  1. Senyors del Triangle:

    Sous un sociates ressentits que ni tan sols signeu els articles perquè, a part de ressentits i botiflers, sou uns covards.

    Atentament,

    Laura

    Respon

Feu un comentari