Desmantellen a Barcelona un grup que comprava i objectes robats a lladres multireincidents per revendre’ls

L'organització també proporcionava documentació sostreta a d'altres delinqüents i els Mossos han detingut cuatro persones

Cotxe dels Mossos d'Esquadra amb el 112, número de telèfon d'emergencies (Blanca Blay, ACN)
Cotxe dels Mossos d'Esquadra amb el 112, número de telèfon d'emergencies (Blanca Blay, ACN).

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat al districte de Ciutat Vella de Barcelona un grup que comprava objectes robats a lladres multireincidents per després revendre’ls, i ha detingut tres homes de 19, 31 i 34 anys i una dona de 28. La investigació va iniciar-se el 15 de juliol després que els agents detectessin diversos domicilis que es feien servir com a punts il·lícits de compra-venda, en concret s’hi comercialitzava material electrònic i joies sostretes. Els Mossos van iniciar un dispositiu de vigilància durant uns mesos i el 19 d’octubre van fer una entrada i escorcoll a tres immobles on es van practicar els arrestos, i van comissar mòbils, tauletes, ordinadors portàtils, joies, documentació, més de 17.000 euros i una arma de foc simulada.

Segons els Mossos, els investigats formaven part d’un grup criminal que es dedicava a rebre objectes sostrets que persones multireincidents els hi entregaven. Guardaven tot el botí en un mateix domicili i posteriorment el venien, i obtenien un gran rendiment econòmic. A més, el grup comercialitzava una gran varietat de documentació sostreta, ja que altres delinqüents la compraven per fer les seves activitats il·lícites.

Un cop els investigadors van corroborar que es produïen aquests fets delictius i que hi havia tres domicilis d’interès implicats, van demanar una ordre judicial per fer les entrades i escorcolls pertinents. El 19 d’octubre, agents de la Unitat d’Investigació de Ciutat Vella van entrar als habitatges juntament amb efectius del Grup Titani, agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius, efectius de la Unitat de Seguretat Ciutadana i la Unitat Canina.

La policia va detenir els quatre autors per pertinença a grup criminal i per un delicte de receptació i va intervenir objectes relacionats amb l’activitat il·lícita com telèfons mòbils, tauletes electròniques, ordinadors portàtils, joies i rellotges, diversa documentació, més de 17.000 euros en efectiu i una arma de foc simulada. Els detinguts van passar a disposició judicial davant del jutjat d’instrucció número 4 de Barcelona el 20 d’octubre.

 

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari