Detenen el líder d’una xarxa que empadronava estrangers i concertava matrimonis fraudulents a Girona

L'arrestat cobrava fins a 800 euros per facilitar contractes de lloguer falsos i més de 5.000 pels casaments

Agents de la Policia Nacional durant la investigació a Girona

La Policia Nacional ha detingut el líder d’una xarxa que es dedicava a empadronar estrangers i a concertar matrimonis fraudulents a Girona. Segons ha informat en un comunicat, el sospitós era conegut com “el jefe” perquè tenia nombrosos contactes i oferia una varietat de serveis dirigits a regularitzar la situació d’immigrants a través d’operacions falses.

El detingut comptava amb més de deu domicilis a Girona on empadronava estrangers en situació irregular que havien arribat des de l’Àfrica, percebia entre 500 i 800 euros per cada servei d’empadronament i cobrava un mínim de 5.000 euros per acordar un matrimoni amb l’objectiu d’aconseguir els drets com a ciutadà de la Unió Europea.

Segons ha informat la policia, el modus operandi del sospitós consistia a captar persones a l’estació d’autobusos de la ciutat (sobretot marroquins i algerians) i, després, anar a diferents centres cívics de l’Ajuntament de Girona. Evitava que el reconeguessin precisament perquè no anava sempre al mateix. Pel que fa als domicilis per empadronar-hi estrangers falsificant contractes de lloguer, els aconseguia aprofitant-se de veïns amb problemes econòmics, que acceptaven un percentatge “petit” dels beneficis i s’avenien a facilitar el registre al padró.

La investigació, que ha comptat amb la col·laboració de la Policia Municipal de Girona, continua oberta i es troba en la segona fase d’explotació, enfocada ara en l’apartat dels matrimonis fraudulents. No es descarten més detencions.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari