Espanya proposa impedir que altres llengües utilitzin el cas del català, basc i gallec per a la seva oficialitat a la UE

Albares diu que s'ha fet "un pas més" i veu significatiu que alguns estats s’hi pronunciïn a favor

El ministre d’Exteriors, José Manuel Albares (ACN)

El ministre d’Exteriors i UE en funcions, José Manuel Albares, presentarà als socis europeus una “proposta adaptada” per incloure el català, el basc i el gallec que impedeixi que altres llengües puguin utilitzar el cas d’aquestes tres llengües per demanar l’oficialitat a la UE.

En una roda de premsa després de la reunió de ministres europeus en què s’ha abordat per segona vegada la petició de l’executiu espanyol, Albares ha tornar a remarcar l’especificitat legal d’aquestes tres llengües per vèncer els dubtes d’alguns estats pel que fa a la possibilitat que altes llengües minoritzades puguin utilitzar aquest precedent per demanar l’oficialitat.

Sobre les negociacions amb la resta d’estats, Albares ha dit que s’ha fet “un pas més”, i veu “significatiu” que alguns estats s’hi pronunciïn a favor.

(Visited 20 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari