El ministre Albares proposa conferència internacional de pau entre Israel i Palestina per a la convivència dels dos estats

Reitera que la cimera de la UpM a Barcelona és una bona ocasió per "bastir ponts" entre les parts

El ministre d’Afers Exteriors del govern espanyol, José Manuel Albares, ha proposat la celebració d’una conferència internacional un cop finalitzi el conflicte entre Israel i Palestina per fixar les bases de dos estats que convisquin “amb pau i seguretat”. “Volem que serveixi per consolidar una pau definitiva”, ha dit en la roda de premsa del Consell d’Exteriors celebrat a Luxemburg.

No obstant això, el dirigent no ha especificat ni la data ni el lloc de la trobada perquè la guerra passa per un episodi primerenc. “Estem davant uns moments on la violència ha començat”, ha apuntat.

En aquest sentit, Albares ha reiterat que la cimera de la Unió pel Mediterrani a Barcelona -se celebrarà el 27 de novembre- serà “una bona oportunitat per bastir ponts” entre Israel i Palestina. En la mateixa línia que es va expressar la setmana passada el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, Albares ha defensat que a la reunió de la UpM les dues parts hi podran participar “en igualtat de condicions”.

Pel que fa a la posició dels 27 sobre el conflicte, el ministre d’Exteriors ha reconegut que “hi ha un consens” sobre la necessitat de fer arribar ajuda humanitària a la població civil de Gaza, tot i que encara continuen les diferències sobre el concepte de “pausa” en la guerra.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari