El Síndic de Greuges investiga l’agressió amb arma blanca d’un nen de 12 anys a una companya de classe a l’Hospitalet

La institució es mostra "preocupada" pel tractament que fan els mitjans dels casos en què hi ha infants i joves implicats

La síndica de Greuges, Esther Giménez Salinas

El Síndic de Greuges de Catalunya ha iniciat una actuació d’ofici per analitzar l’agressió amb arma blanca d’un menor de 12 anys a una companya d’institut, dilluns a l’Hospitalet de Llobregat, arran de la qual va patir ferides lleus i va ser traslladada a un centre hospitalari.

La voluntat de la investigació, segons ha explicat la institució, és conèixer quina resposta ha donat el Departament d’Educació de la Generalitat a la comunitat educativa i els alumnes implicats, així com esbrinar els motius de l’agressió i si l’alumne rebia algun tipus de suport, recull l’ACN.

A més, l’entitat s’ha mostrat “preocupada” pel tractament que fan els mitjans de comunicació dels casos en què hi ha infants i joves implicats, i ha detectat que s’han publicat el nom del centre, la nacionalitat dels infants implicats i altres elements sobre les seves circumstàncies personals.

El Síndic considera que “calia evitar, per exemple, informar sobre l’origen o la nacionalitat de l’infant, perquè pot comportar reforçar estereotips discriminatoris contra les persones del mateix origen”. De fet, ha recordat que va publicar l’informe El tractament informatiu dels infants en els mitjans de comunicació en què demanava als mitjans, a les administracions i als organismes de control que “blindessin els drets a la intimitat, a l’honor i a la privacitat, especialment quan es tractava d’infants i adolescents”.

Per aquest motiu, ha informat que, igual que es va fer en el cas de la recent agressió sexual a Badalona, es traslladarà el cas al Consell de l’Audiovisual de Catalunya i al Consell de la Informació de Catalunya.

(Visited 46 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari