Sánchez participarà a la cimera sobre la crisi a l’Orient Mitjà convocada per Egipte dissabte

Es tracta d'un "esforç" per mobilitzar la comunitat internacional i frenar "l'espiral de violència"

El president del govern central en funcions, Pedro Sánchez, a la cimera de Granada (Consell de la UE)

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, viatjarà al Caire per participar dissabte en la cimera sobre la crisi a l’Orient Mitjà convocada pel president d’Egipte, Abdel Fatah Al Sisi. La reunió abordarà la situació actual a la regió i la crisi humanitària a Gaza, així com el futur de la causa palestina i el procés de pau. Es tracta, indiquen fonts de l’executiu, d’un “esforç” per mobilitzar la comunitat internacional amb l’objectiu de frenar “l’espiral de violència” i buscar solucions al conflicte. Sánchez ha parlat en els darrers dies amb Al Sisi, amb el rei Abdalà II de Jordània i amb l’emir de Qatar, Tamim bin Hamad Al Thani, que estan jugant un paper “clau” per desescalar el conflicte i evitar que s’estengui a la regió.

Sánchez també ha conversat amb el secretari general de l’ONU, António Guterres. Amb ell i amb els altres líders internacionals ha avançat alguns dels temes que es debatran a la cimera, segons apunta l’executiu.

Entre els convidats a la reunió hi ha la Unió Europea, Alemanya, França, Itàlia, Grècia, Xipre, el Regne Unit, Noruega, els Estats units, el Canadà, la Xina, el Marroc, Mauritània, Algèria, Tunísia, l’Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, Jordània, Qatar, Turquia i el Brasil. També s’ha convidat l’ONU i la Lliga Àrab, entre d’altres organitzacions.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari