Unes 3.000 persones clamen a Barcelona contra Israel i la matança a l’hospital de Gaza

Els participants criden lemes com 'No és una guerra, és un genocidi' a la seu de la Comissió Europea

Manifestació a Barcelona contra el govern israelià i l'atac a l'hospital de Gaza

Unes 3.000 persones -segons xifres provisionals de la Guàrdia Urbana- s’han concentrat aquest dimecres al vespre al passeig de Gràcia de Barcelona per mostrar el seu rebuig al govern israelià i a l’atac contra un hospital a Gaza que ahir va provocar almenys mig miler de morts.

Els participants s’han concentrat davant la seu de la Comissió Europea on han cridat lemes com ara ‘No és una guerra, és un genocidi’, ‘Boicot a Israel’ o ‘Llibertat per a Palestina’. La concentració estava prevista per les vuit del vespre, però abans de l’hora ja hi havia centenars de persones al punt de la cita enarborant banderes palestines. Aquest mateix dimecres també hi ha hagut una concentració propalestina a Tarragona.

Les manifestacions de Barcelona i de Tarragona se sumen a les que hi ha hagut a Olot, Vilanova i la Geltrú, Berga, la Bisbal d’Empordà, Celrà o Capellades.

Ahir ja n’hi va haver a Girona, Granollers, Manresa, Ripollet, Cerdanyola del Vallès, Solsona o Arenys de Mar i demà és previst que n’hi hagi novament a Cerdanyola o a Rubí. També hi ha una concentració prevista a Lleida per al divendres.

Les convocatòries s’han difós a través de les xarxes socials a partir de lemes com ara ‘Aturem el genocidi a Palestina’, ‘Concentració en contra de l’apartheid israelià’ o ‘Solidaritat amb el poble palestí’.

(Visited 59 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari