L’Ajuntament de Barcelona condemna els atacs de Hamàs afegint que la defensa d’Israel passa pel dret humanitari

La proposició del PP ha obtingut el suport del Trias per BCN, PSC i Vox i el vot en contra de BComú i ERC

L'Ajuntament de Barcelona (ACN)
L'Ajuntament de Barcelona (ACN).

La Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta del PP que condemna les accions terroristes “injustificades i il·legítimes” de Hamàs i mostra el “suport i solidaritat” al poble d’Israel, però també afegeix que el dret d’Israel a defensar-se de qualsevol atac ha de respectar els límits del dret internacional humanitari“.

El text ha obtingut el suport de Trias per BCN, PSC i Vox, i el vot en contra de BComú i ERC. Els dos primers hi han introduït transaccions. La proposició insta a revisar “amb urgència” l’ajuda destinada a Palestina per garantir que tingui com a destí la població, “prioritzant l’ajuda humanitària i la resolució del conflicte”.

El text demana l’alliberament dels ostatges israelians segrestats per Hamàs, però també subratlla que Israel ha de complir amb els principis de distinció, necessitat i proporcionalitat, “evitant danyar la població civil palestina no combatent i, especialment, tenint en compte les mesures d’especial protecció de la infància que preveu el IV Conveni de Ginebra”.

En paral·lel, a la mateixa comissió, el govern municipal ha acceptat un prec presentat per BComú sobre el mateix conflicte però en altres termes. El text, que s’ha transaccionat amb el PSC, condemna la violència i els atacs contra la població civil a Israel i Palestina i fa una crida urgent per garantir la protecció de la població civil amb un cessament dels atacs armats, del setge a Gaza i l’obertura de corredors humanitaris segurs. El prec reconeix que “l’ocupació militar i l’apartheid contra la població palestina són contraris al dret internacional i han de ser condemnats per la comunitat internacional”.

Alhora, insta l’Ajuntament a activar una partida extraordinària per destinar ajuda humanitària a Palestina i demanar al govern d’Espanya que impulsi les accions necessàries perquè la Unió Europa (UE) contribueixi a la construcció d’una solució de pau justa i duradora.

Els socialistes hi han introduït dos punts per acceptar el prec, que passen per demanar l’alliberament d’ostatges israelians per part de Hamàs i l’establiment de garanties de seguretat de la població sense distinció, així com reclamar el compliment de les resolucions de l’Assemblea General de Nacions Unides i el seu consell de seguretat respecte a l’ocupació israeliana de Palestina.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari