El recompte de sensesostre de Tarragona localitza 78 persones

Uns 80 voluntaris col·laboren amb Protecció Civil, Creu Roja i Guàrdia Urbana per saber l'abast de la problemàtica

Foto: ACN, Eloi Tost, Neus Bertola

El recompte de sensesostre promogut aquest dimarts per l’Ajuntament de Tarragona ha localitzat 78 persones arreu de la ciutat, difon l’ACN. La iniciativa, que fins ara s’havia fet cada dos anys i a partir d’ara serà anual, ha comptat amb el suport d’una vuitantena de voluntaris que han col·laborat amb Protecció Civil, Creu Roja i la Guàrdia Urbana.

Els equips s’han repartit la ciutat en diferents zones i les han pentinades carrer a carrer, en una acció que ha començat a les onze de la nit i ha acabat entrada la matinada. Els participants han anotat el lloc on trobaven els sensesostre, el sexe i algunes dades tècniques, que permetran als Serveis Socials municipals desenvolupar estratègies per reduir la vulnerabilitat d’aquestes persones.

Segons el recompte, s’han localitzat 60 persones dormint al carrer, de les quals 49 eren homes i quatre eren dones. De set més no se n’ha pogut determinar el sexe. A banda d’aquestes 60 persones, també s’han comptabilitzat 18 que dormien a l’alberg: 14 homes i quatre dones.

La xifra de 78 persones sense sostre és molt semblant a la de l’últim recompte, fet l’any 2021, quan es van comptabilitzar 77 persones, i representa una lleugera disminució respecte al recompte que es va fer l’any 2019, quan es van localitzar 84 persones en situació de sensellarisme.

(Visited 24 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari