El Parlament Europeu critica la divisió de la UE davant la situació a Israel i reclama solidaritat amb el poble palestí

Eurodiputats retreuen a Von der Leyen la trobada amb Netanyahu i altres acusen Borrell de passivitat

Parlament Europeu

El Parlament Europeu ha celebrat aquest dimecres un debat sobre la situació a Israel després dels atacs de Hamàs, una discussió on també s’ha fet referència als atemptats terroristes a París i Brussel·les i al bombardeig d’un hospital a Gaza que ha provocat almenys 500 morts. En línies generals, l’Eurocambra ha criticat la divisió interna que ha exhibit la UE davant la situació durant els últims dies i ha reclamat solidaritat amb el poble palestí, desvinculant-lo clarament de Hamàs.

Dins els matisos, alguns eurodiputats han retret a la presidenta de la Comissió Europea, Ursula Von der Leyen, la seva trobada amb Netanyahu, mentre que d’altres han acusat l’alt representant de la UE, Josep Borrell, d’actuar amb passivitat envers el conflicte.

La primera intervenció del debat ha sigut la del ministre d’Afers Exteriors espanyol en funcions, José Manuel Albares, en representació del Consell de la Unió Europea. Durant el seu discurs, el dirigent socialista ha reivindicat que Europa ha de mantenir “ben alta la bandera de la pau” i ha recordat la declaració conjunta que van emetre els 27 el diumenge passat. “Reconeixem el dret d’Israel a defensar-se sota el més escrupolós respecte al dret humanitari”, ha recalcat.

En aquest sentit, Albares ha subratllat que cal defensar els principis humanitaris “amb la mateixa contundència” que es condemna el terrorisme i ha reiterat la necessitat de distingir l’organització terrorista de Hamàs del poble palestí i el seu lideratge. “L’Autoritat Palestina és el nostre soci per la pau i Hamàs no representa el poble palestí”, ha apuntat.

Per altra banda, el ministre d’Exteriors espanyol ha posat en relleu la necessitat que la UE actuï de forma “unida” perquè la tragèdia “no es torni a repetir” i ha defensat el reconeixement de dos estats -l’israelià i el palestí- que coexisteixin “en pau i seguretat”. “La barbàrie no pot triomfar”, ha resumit.

(Visited 28 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari