Felipe González diu que no hi hauria amnistia si Sánchez no necessités Junts i parla d'”interès personal”

L'expresident diu que no va entendre "res" dels arguments de Zapatero

felipe gonzalez
felipe gonzalez

L’expresident del govern central, Felipe González, ha mostrat el seu desacord amb la possibilitat de concedir l’amnistia als líders independentistes com a mesura perquè Pedro Sánchez pugui ser investit. González ha assenyalat que va recolzar els indults “tot i que vaig tenir més dubtes, encara que vaig callar, amb la modificació dels tipus penals que ens defensaven davant una actitud de revolta”, però ara diu que està “en contra de l’amnistia”. Alhora, ha reblat que no hi hauria amnistia si Sánchez no necessités els vots de Junts per seguir a la Moncloa, alhora que ha parlat d'”interès personal”.

González ha destacat que els independentistes no demanen perdó, sinó que volen que es reconegui que les seves accions tenien justificació: “Demanen que reconeguem que el que ells van fer és el correcte i el que va fer l’Estat espanyol i les Institucions era repressiu, incorrecte… no respectava les llibertats” i ha remarcat que “no és que demanin l’oblit, demanen el reconeixement que ells tenien la raó i l’estat democràtic no. O sigui, que ni les lleis de desconnexió, la convocatòria del referèndum… que això era el correcte, i li ho sento dir a tots els representants de Puigdemont”, ha dit.

Pel que fa a la posició del també expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero, que s’ha mostrat a favor de l’amnistia, González ha indicat que no va entendre “res” malgrat escoltar-lo “amb deteniment”. A més, davant del que Sánchez va qualificar de “canvis d’opinió” respecte a la seva política a Catalunya, l’expresident ha dit que “rectificar és de savis i de necis fer-ho diàriament”.

(Visited 57 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari