El PP critica l’absència del govern a la comissió de CCAA del Senat i diu que Aragonès “respecta més” la cambra

Silván: "Sembla que el president de la Generalitat respecta el Senat més que el govern espanyol"

Reunió plenària del Senat
Reunió plenària del Senat

El senador popular Antonio Silván ha criticat aquest dimarts al govern espanyol pel “menyspreu institucional” que suposaria una absència a la Comissió General de Comunitats Autònomes de dijous, cita que comptarà amb la presència del president del Govern, Pere Aragonès. “Sembla que en aquesta ocasió el president de la Generalitat de Catalunya respecta el Senat més que el govern d’Espanya”, ha afirmat el també president de la citada comissió. Els populars, que esperen portar a la Cambra Alta el debat sobre una eventual amnistia, consideren que el govern de Pedro Sánchez provocarà una “anomalia democràtica” si falta a la crida d’aquest organisme de coordinació territorial.

Precisament la ministra de Política Territorial en funcions, Isabel Rodríguez, ha confirmat aquest dimarts després del Consell de Ministres que no acudirà a la reunió de dijous. Tanmateix, ha acusat els populars d’instrumentalitzar aquesta cambra, on tenen majoria absoluta, per generar “crispació” en ple procés de negociacions per investir un nou govern.

Per la seva part, el president Aragonès ha confirmat aquest migdia que acudirà a la reunió de la Comissió de Comunitats Autònomes del Senat, una cita on només han confirmat assistència els caps de govern autonòmics del Partit Popular. La trobada, feta expressament per a parlar sobre l’amnistia que s’està negociant, servirà, segons ha dit a la premsa la portaveu del govern, Patrícia Plaja, perquè el Govern defensi la mesura “davant la dreta reaccionària espanyola”.

(Visited 37 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari