Puigdemont es compara amb Companys

I recorda que l'expresident va ser afusellat després d’amnistiat

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

El líder de Junts, Carles Puigdemont, ha volgut deixar clar aquest dilluns la manca de confiança que li desperten els diferents nivells de l’Estat en la seva negociació d’una amnistia a canvi de la investidura de Pedro Sánchez. En un missatge del seu perfil oficial X, abans Twitter, l’expresident català s’ha comparat amb l’expresident Lluís Companys en recordar que el govern de Manuel Azaña el va amnistiar, per ser afusellat quatre anys després.

Ho ha escrit poc després que l’expresident del govern José Luis Rodríguez Zapatero s’hagi mostrat a favor de l’amnistia i hagi posat com a exemple l’amnistia d’Azaña a Companys. Puigdemont adverteix que “Espanya amnistia al president Companys, però quatre anys després, Espanya el dispara”. Ho fa sense distingir entre el govern de la República i el Tribunal de Franco que va condemnar el seu predecessor.

“El problema és al cor de l’Estat; són els poders profunds els que converteixen els esforços i acords polítics en paper mullat. Per això cal prendre totes les precaucions possibles, sempre”, ha conclòs l’expresident.

(Visited 105 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari