Investigada l’exdirectora del CNI per l’espionatge amb Pegasus a Aragonès

Aquest és el primer cop que se cita a declarar com a imputat un càrrec dels serveis d’intel·ligència espanyols

L'exdirectora del CNI, Paz Esteban

El jutjat d’instrucció número 29 de Barcelona ha citat a declarar com a investigada l’exdirectora del CNI Paz Esteban pel cas Pegasus d’espionatge cibernètic contra el president de la Generalitat, Pere Aragonès. Segons ha avançat elDiario.es i ha confirmat l’ACN, el magistrat Santiago García ha acceptat així la querella del cap de l’executiu català i ha avalat que s’investigui l'”espionatge polític” al qual Aragonès hauria estat sotmès, segons ha denunciat el mateix president.

Així, el jutge ha citat Esteban i el mateix Aragonès, perquè ratifiqui la denúncia, el pròxim 13 de desembre. A més, el magistrat ha demanat diversa documentació al CNI, a l’empresa israeliana NSO Group -fabricant del programari espia- i al Tribunal Suprem perquè confirmi si va autoritzar l’espionatge. Segons García, la “intromissió no autoritzada en equips informàtics”, la “intercepció il·legal” de les comunicacions d’Aragonès i el seu eventual “espionatge” mitjançant l’adquisició del programa Pegasus podrien constituir diversos delictes de revelació de secrets, així com un delicte contra els drets fonamentals.

La investigació per l’espionatge massiu a independentistes catalans a través dels seus telèfons mòbils està dispersa en diversos jutjats, i aquest de Barcelona és el primer que cita com a investigat a un responsable del CNI. En un missatge a X, Aragonès ha celebrat l’admissió de la querella i ha assenyalat que “és un pas important per esclarir tota la veritat”.

(Visited 53 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari