ERC aposta per un referèndum amb resposta binària després de rebre l’informe dels experts

Els republicans es mostren favorables a la posició d'Aragonès d'un referèndum a l'escocesa

Marta Vilalta, portaveu d'ERC

Esquerra Republicana de Catalunya aposta per convocar un referèndum d’independència amb una “pregunta clara i resposta binària” sobre si Catalunya ha d’esdevenir un estat independent. El partit ha emès un comunicat després de rebre l’informe dels experts sobre l’acord de claredat, presentat aquest matí a la Generalitat per un grup d’experts.

Els republicans consideren que aquesta fórmula “desprèn legitimitat i rigor” i s’han mostrat favorables a la posició de Pere Aragonès, que ha defensat un referèndum a l’escocesa. ERC valora positivament la “cerca de vies” per resoldre el conflicte polític entre Catalunya i l’estat espanyol. Consideren que el referèndum acordat “és una eina viable, necessària i democràticament inclusiva”.

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha comparegut per valorar l’informe. La republicana ha lloat l’encàrrec d’Aragonès, que ha qualificat de “tasca de ciència política”. Al mateix temps, ha insistit que la proposta d’acord de claredat “explicita que el referèndum és viable i necessari”. I “legal”, ha afegit més tard.

Vilalta ha manifestat que la primera formula proposada pels experts, un referèndum inicial a Catalunya, és la “millor opció per resoldre aquest conflicte, votar per la via de l’acord”. També ha apuntat que s’ha de fer el referèndum i després negociar, emmirallant-se amb el d’Escòcia, però “a la catalana”. “Amb un resultat que sigui possible implementar”, ha remarcat.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari