Raül Romeva serà el candidat de l’Aliança Lliure Europea a presidir la Comissió Europea en els pròxims comicis europeus

El republicà farà tàndem com a 'Spitzenkandidaten' amb Maylis Rosberg, de la minoria danesa d’Alemanya

Romeva i Rosberg, candidats de l'ALE al procés d'Spitzenkandidaten
Romeva i Rosberg, candidats de l'ALE al procés d'Spitzenkandidaten.

L’exconseller d’Afers Exteriors de la Generalitat i membre d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Raül Romeva, serà el candidat de l’Aliança Lliure Europea (ALE o EFA, per les seves sigles en anglès) a presidir la Comissió Europea en els comicis europeus del maig del 2024, segons ha pogut saber l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

El republicà farà tàndem en la candidatura a presidir l’executiu comunitari amb Maylis Rosberg, de la minoria danesa d’Alemanya, i militant de l’Associació de Votants de Schleswig Meridional, un partit polític regional d’Slesvig-Holstein que representa la minoria danesa i els nacionals frisons d’aquesta regió. L’ALE presentarà oficialment els seus dos ‘Spitzenkandidaten’ en un acte aquest pròxim dissabte a Estrasburg, a França.

Es tracta de la segona vegada que l’ALE presenta un candidat a presidir la Comissió Europea. A les eleccions del 2019, el candidat va ser el president d’ERC, Oriol Junqueras, que en aquell moment es trobava empresonat per l’1-O.

Per l’ALE, la candidatura conjunta de Romeva i Rosberg representa la “diversitat” entre els partits que formen l’aliança -una quarantena d’arreu de la Unió Europea-, i que “treballen plegats en la defensa de l’autodeterminació, la democràcia i la diversitat a Europa”.

(Visited 81 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari