Collboni condemna els atacs contra Israel i la “desproporcionada” resposta de destrucció de població palestina a Gaza

L'alcalde de Barcelona insisteix que cal treballar per la pau "amb determinació" i des de tots els fòrums internacionals

L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en una conferència a Foment del Treball (Marta Vidal, ACN)
L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, en una conferència a Foment del Treball (Marta Vidal, ACN).

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que la ciutat “alça la veu amb la mateixa claredat i contundència” per condemnar els atacs terroristes contra Israel, així com la “desproporcionada” resposta militar de destrucció massiva de vides, habitatges i infraestructures civils de la població palestina a Gaza.

A través d’un missatge a X (abans Twitter), Collboni ha subratllat que Barcelona, com a ciutat que “estima i promou” la pau, i la resta del món han de treballar sense descans i amb “determinació” per assolir-la, des de tots els fòrums internacionals. “No hi ha altre camí que la pau”, ha conclòs.

El termini donat per Israel als civils palestins per abandonar el nord de la franja de Gaza ja ha acabat a les 16:00 hores (15:00 hora espanyola). Israel havia ampliat aquest dissabte a primera hora del matí el temps donat, que inicialment era de 24 hores des de divendres també a primera hora.

Un cop acabat aquest termini, el nord de la franja, que inclou la ciutat de Gaza, entra en la incertesa d’una possible ofensiva terrestre per part d’Israel. Segons ha informat el Ministeri de Salut palestí, fins ara a Gaza han mort 2.215 persones i 8.714 han resultat ferides. L’últim balanç fet públic per Israel informa de més de 1.300 morts i més de 3.200 ferits en els atacs de Hamàs del cap de setmana passat.

(Visited 61 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari