La Fiscalia demana arxivar la querella contra Colau per l’actuació amb el Bloc Llavors

El ministeri públic considera que els delictes de coaccions i prevaricació "no han quedat acreditats"

La Fiscalia Provincial de Barcelona ha demanat arxivar la querella presentada contra l’exalcaldessa de la ciutat, Ada Colau, i els exregidors Marc Serra i Lucía Martín, per l’actuació del govern amb el Bloc Llavors. Vauras Investment SL va presentar-la el mes de juny de 2020. Tot i que inicialment el jutjat d’instrucció número 18 de Barcelona va desestimar-la, l’Audiència de Barcelona va accedir a reobrir-la únicament per prevaricació i coacció relacionades amb una sèrie d’expedients administratius.

Ara, un cop finalitzada la instrucció i la petició de sobreseïment formulada per les defenses, el ministeri públic ha demanat el seu arxivament en considerar que els delictes “no han quedat acreditats”. Pel que fa a les presumptes coaccions dirigides a la cessió d’immobles per a lloguer social, la fiscalia ha apuntat que la querellant “mai va aportar les gravacions on suposadament es cometien”.

Tot i que ha reconegut que tres anys més tard sí que va presentar les transcripcions d’aquestes, la fiscalia ha dit que “no tenien el caràcter intimidatori necessari per considerar comès el delicte”. A banda, ha afegit que a les mateixes no hi va participar l’exalcaldessa “ni directa ni indirectament”.

En relació amb la tramitació dels expedients municipals, tant sancionadors com d’obres, el ministeri públic ha conclòs que no s’aprecia l’existència dels elements del delicte de prevaricació i ha remarcat que en la majoria dels procediments “ni tan sols van participar la majoria dels querellats”.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari