Els casos de violència de gènere que arriben als jutjats pugen més d’un 5% el segon trimestre

La taxa de víctimes de violència masclista és d'un 19,2% de mitjana a tot Espanya, i d'un 14,5% a Catalunya

Una pancarta d'una manifestació pel 8-M (ACN)

Els casos de violència de gènere que han arribat a instàncies judicials han experimentat un creixement durant el segon trimestre de l’any a Espanya: el nombre de víctimes ha crescut un 5,6% i el de denúncies un 5,43% respecte al mateix període de l’any passat. Son algunes de les dades destacades de l’Informe trimestral sobre Violència de Gènere de l’Observatori de Violència Domèstica i Gènere. La presidenta de l’entitat, Ángeles Carmona, ha demanat a la societat “que no miri cap a una altra banda” i que denunciï les agressions masclistes.

Entre els mesos d’abril i juny, els jutjats espanyols han rebut un total de 48.227 denúncies per violència masclista amb 47.063 víctimes. D’aquesta manera, la taxa de víctimes de violència de gènere per cada 10.000 dones s’ha elevat al 19,2% de mitjana, mentre que fa un any era de 18,4%. A Catalunya, la taxa se situa per sota de la mitjana amb un 14,5% de víctimes per cada 10.000 dones.

Un cop més, en dos de cada tres casos les denúncies van ser presentades per la mateixa víctima i només en un 1,89% ho va fer el seu entorn familiar. D’altra banda, en el 80,7% de les denúncies la sentència ha estat condemnatòria, i els òrgans judicials van acordar 12.763 ordres de protecció, és a dir, gairebé el 70% de les sol·licitades. Aquesta xifra representa pràcticament un 3% més de les que es van aprovar durant el mateix període de l’any passat.

La presidenta de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere ha expressat la seva preocupació per l’augment dels assassinats de dones a mans de les seves parelles o exparelles des de finals de l’any 2022. A més, ha alertat de “la situació de risc extrem per a moltes dones” i ha fet una crida a totes les institucions perquè “extremin la vigilància”.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari