El PP i el PSC demanen a l’Ajuntament de Barcelona que condemni els atacs de Hamàs

La proposta dels socialistes també remarca que Israel ha de respectar el dret internacional humanitari

El ple de l'Ajuntament de Barcelona

El PSC i el PP de Barcelona, cadascú pel seu compte, portaran la setmana vinent a votació a la Comissió de Presidència una proposta perquè els grups polítics condemnin els atacs de Hamàs contra Israel. Concretament, els socialistes volen que el consistori barceloní condemni  “sense cap mena de matisos els crims de guerra comesos pel grup terrorista de Hamàs i la Gihad Islàmica contra la població civil israeliana”, una posició que també defensa la iniciativa dels populars, que demana condemnar “les accions terroristes injustificades i il·legítimes de Hamàs contra la població civil d’Israel”.

La proposta de declaració institucional del PSC també remarca que “el dret d’Israel a defensar-se de qualsevol atac ha de respectar els límits del dret internacional humanitari”. D’aquesta manera, consideren que “el tall (a Gaza) de tots els subministraments bàsics per a la població són pràctiques contra el dret internacional”. El text, a més, demana a les parts “aturar la confrontació armada, tot i ser conscients de les enormes dificultats”.

Els socialistes de Barcelona també defensen que cal mantenir i reforçar la cooperació amb Palestina a través de les organitzacions internacionals humanitàries i les ONG i assenyalen la urgència de garantir la seguretat i el manteniment de les necessitats bàsiques de la població afectada a la Franja de Gaza. Per això, fan “una crida a les parts a garantir la seguretat personal de les organitzacions internacionals i de les ONG presents a Palestina i assegurar els corredors humanitaris”.

Per la seva banda, la proposta del PP sol·licita l’alliberament dels ostatges israelians segrestats i el suport al poble d’Israel. “Barcelona, agermanada des del 25 de setembre de 1998 amb Tel-Aviv i Gaza, no pot mantenir-se equidistant davant els atemptats provocats per les milícies”, ha afirmat el líder del PP al consistori barceloní, Daniel Sirera.

(Visited 49 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari