Dues de cada tres escoles bressol privades detecten retards en el desenvolupament de nens per sobreexposició a pantalles

Problemes de llenguatge, alteracions en el menjar i aïllament social, afectacions reflectides per l'enquesta de l'Associació Catalana de Llars d'Infants

Escola bressol

Dues de cada tres escoles bressol privades catalanes han detectat un retard global en el desenvolupament dels infants a causa de la sobreexposició a les pantalles, segons una enquesta difosa entre els més de 100 centres educatius privats adherits a l’Associació Catalana de Llars d’Infants.

Gairebé el 75% d’aquests centres han assenyalat el retard en l’aprenentatge del llenguatge com el principal aspecte de desenvolupament afectat, seguit per les dificultats per menjar (46%) i per l’aïllament social (42%), destaca l’Agència Catalana de Notícies (ACN).

Més del 30% identifiquen problemes a l’hora d’establir vincles relacionals amb el professorat o altres infants, dificultat per agafar el son i retard en el desenvolupament psicomotriu, segons la mateixa informació.

L’Associació Catalana de Llars d’Infants ha fet aquest divendres una crida per “protegir” els infants de les pantalles i ha recordat la importància que a l’etapa dels 0 als 3 anys es donin les condicions adients perquè l’infant tingui “un creixement maduratiu correcte”.

“Només així facilitarem que aquests nens i nenes se sentin segurs en un moment quan comencen a explorar el seu entorn”, ha afirmat aquesta patronal, que ha recomanat a les famílies que s’impliquin per prioritzar l’aprenentatge presencial.

(Visited 58 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari