La Generalitat recorre la inadmissió de la querella per tortures a la comissaria de la Via Laietana

La consellera Ubasart sosté que "hi ha un deure cap a les víctimes del franquisme"

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart

Foto: ACN, Caterina Tallón

La consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart, ha anunciat aquest dimecres que el govern de la Generalitat recorrerà contra la decisió del Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona de no admetre a tràmit la querella per tortures a la comissaria de Via Laietana, presentada per Carles Vallejo.

Ubasart, durant una visita als jutjats de Sabadell, ha manifestat que “hi ha un deure cap a les víctimes del franquisme que van lluitar per la democràcia” i que “un procés judicial seria reparador”.

En declaracions recollides per l’ACN, ha afegit que saben que el procés “no serà fàcil i no arribarà d’un dia per a l’altre”, però que des del Departament de Justícia, Drets i Memòria estan “disposats a fer tot el possible”.

La consellera ha argumentat que “el dret internacional dels Drets Humans empara l’obertura de processos judicials per crims del franquisme” i que la llei de memòria democràtica aprovada el 2020 ho “ratifica”.

Ubasart també ha indicat, segons la mateixa informació, que “les actuacions de la Fiscalia de sala en memòria democràtica en relació amb aquest cas deixen clar que hi ha un camí practicable per obrir processos judicials amb temes de crims del franquisme”.

(Visited 26 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari