Albares diu que la petició d’oficialitat del català a la UE “va molt bé”

El ministre afirma que encara cal treballar per "integrar tots els comentaris" perquè els 27 se sentin "còmodes"

El ministre d’Afers Exteriors en funcions, José Manuel Albares, ha assegurat aquest dimecres que la petició perquè el català, el basc i el gallec esdevinguin llengües oficials a la Unió Europea (UE) “va molt bé”. En una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio, Albares ha apuntat que parla amb tots els estats membre per a una decisió que necessita unanimitat i que “tots estan mostrant comprensió, si no simpatia, per la proposta”.

Malgrat indicar que la iniciativa està “progressant”, el ministre d’Exteriors en funcions ha dit que encara han de continuar treballant per “integrar tots els comentaris” perquè els 27 “se sentin còmodes amb la proposta”. “Els que va quedar clar el 19 de setembre és que ningú rebutja la proposta espanyola”, ha insistit. “No estem escatimant esforços, tot i que caldrà veure com va el dia 24 d’octubre”, en referència a la pròxima reunió dels ministres d’Afers Europeus a Luxemburg en la qual tornaran a abordar la petició per fer oficials el català, el basc i el gallec a la UE.

(Visited 32 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari