La Generalitat aprova la creació d’un cos d’acció exterior per “reforçar la influència” de Catalunya

La iniciativa pretén atraure talent especialitzat en afers internacionals i retenir l’actual

La consellera d'Acció Exterior i UE, Meritxell Serret, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu (ACN)

El govern català ha aprovat aquest dimarts l’avantprojecte de llei per crear el cos d’acció exterior i Unió Europea de la Generalitat de Catalunya. La decisió pretén fer un “pas endavant” en el desplegament de les competències en acció exterior de l’executiu català, i ajudar l’administració a atraure talent especialitzat en afers internacionals i retenir l’actual. Els professionals d’aquest nou cos treballaran en diversos departaments de la Generalitat, cosa que l’executiu considera que permetrà “internacionalitzar encara més l’acció del Govern i aconseguir un major impacte en el país i la vida de la ciutadania”. Ara, s’haurà de tramitar el projecte de llei al Parlament.

Segons ha explicat l’executiu, l’administració catalana disposarà de les “eines per definir els requisits professionals que diferencien el personal encarregat d’implementar l’acció exterior”. Així, es podrà tenir en compte el “valor afegit de l’especialització en aquest àmbit”, ja que es tracta de perfils professionals “molt específics”. La Generalitat pretén que, incorporant personal expert en diverses conselleries, es reforci “la visió transversal i cohesionada de l’acció exterior catalana”, assegurant així un “major retorn” de les polítiques públiques.

En la roda de premsa de presentació de la proposta, la consellera d’Acció Exterior, Meritxell Serret, ha dit que la iniciativa és un “pas endavant i decidit” per “fer més i millor la feina de portar Catalunya al món”, i ha destacat que “ha de servir per reforçar i projectar la influència de Catalunya al món i per a la internacionalització” del territori. Per tirar endavant la proposta, Serret ha fet una crida als grups a “recuperar” el consens que va permetre tirar endavant la llei d’acció exterior.

(Visited 93 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari