El PSC retreu al govern català que no faciliti “explicacions” sobre l’execució del pressupost

Els socialistes acusen la Generalitat de "manca d'autoexigència" i avisen que "aquest no és el camí"

    El president del govern català, Pere Aragonès, i el líder del PSC, Salvador Illa, encaixant les mans (ACN, Sílvia Jardí)

    El PSC-Units ha retret al govern de la Generalitat que no els hagi facilitat “ni explicacions satisfactòries ni cap documentació” sobre el nivell d’execució de l’acord de pressupostos tancat entre ambdues parts. Els socialistes i l’executiu d’ERC s’han reunit aquest dilluns al matí per analitzar el compliment de les 281 mesures del pacte i, mentre que el govern que presideix Pere Aragonès defensa que n’ha assolit el 96% de mesures, els socialistes discrepen d’aquesta xifra i avisen que “aquest no és el camí”.

    En una roda de premsa aquest mateix dilluns, la portaveu del PSC, Èlia Tortolero, ha dit que la reunió ha estat “decebedora” i, més tard, fonts socialistes han criticat el que consideren “manca d’exigència” i “externalització de responsabilitats” per part de l’executiu de la Generalitat, al qual acusen d’haver paralitzat determinats projectes. El ritme de compliment no és l’adequat per al PSC, que denuncia que s’ha passat d’11 mesures acabades a l’estiu a 16 aquesta tardor.

    Fonts del govern català insisteixen que, del total de 281 mesures, n’hi ha 224 en marxa, 44 de finalitzades i 13 que estan pendents d’iniciar. D’aquestes 13 mesures que encara cal iniciar, l’executiu assegura que sis estan “bloquejades” per l’Estat i que no es poden executar fins que el govern central –ara en funcions– mogui fitxa, com el projecte del corredor mediterrani o Rodalies de Catalunya, entre d’altres. Pel que fa a les xifres del primer trimestre, hi havia 215 mesures iniciades, 31 de finalitzades, i 34 pendents d’iniciar.

    (Visited 75 times, 1 visits today)

    avui destaquem

    Feu un comentari