El cap de llista de Vox per Barcelona plega com a gerent del partit

Juan José Aizcorbe cessa coincidint amb la polèmica pel traspàs de 7 milions d'euros a la fundació d'Abascal

El diputat electe de Vox per Barcelona, Juan José Aizcorbe, la nit electoral (ACN)

El cap de llista de Vox per Barcelona a les eleccions del 23-J i diputat d’aquesta formació al Congrés, Juan José Aizcorbe, abandona la seva responsabilitat com a gerent del partit de Santiago Abascal, segons ha avançat El País i ha confirmat la formació d’extrema dreta. El canvi s’ha donat a conèixer coincidint amb la polèmica per les informacions sobre el traspàs, durant els últims quatre anys, de set milions d’euros de la formació a la fundació privada Disenso, que presideix Abascal.

Vox ha fet públic un comunicat on assegura que Aizcorbe seguirà fent tasques de control i fiscalització al comitè de gestió del partit, però “va acordar fa mesos reduir la seva càrrega de feina al partit i nomenar un nou gerent”. Segons l’escrit, els canvis busquen “un funcionament més àgil i coherent amb la nova situació del partit, present en cinc governs autonòmics i nombroses institucions de tot Espanya”.

Aizcorbe seguirà com a diputat al Congrés i “gaudeix de la màxima confiança de la direcció del partit i també del seu màxim agraïment”, assenyala el comunicat de Vox, que ha carregat contra el diari esmentat per “mentir” en vincular la marxa d’Aizcorbe al cas de la fundació Disenso.

Aquesta setmana la polèmica pels traspassos dels set milions d’euros a la fundació Disenso destapats per elDiario.es ha portat la formació d’Abascal a enviar una carta als seus militants per negar rotundament la informació. Paral·lelament, el Tribunal de Comptes ha emès aquesta setmana un informe sobre la fiscalització dels partits en la qual acusa Vox d’haver comès “incompliments que podrien constituir infraccions objecte de sanció”.

L’informe dels anys 2018 i 2019 assenyala que els comptes del partit –signats per Aizcorbe- demostren que Vox va rebre 311.947 euros el 2019 mitjançant ingressos per caixer automàtic sense identificar el donant, fet que podria indicar que es tracta de donacions anònimes.

(Visited 64 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari