Rebaixen de 4 anys a un i mig la pena a un independentista pels aldarulls de l’any 2019

El tribunal l'absol d'atemptat a l'autoritat perquè no queda demostrat que agredís directament a mossos

Un agent de la Brimo dels Mossos d'Esquadra
Un agent de la Brimo dels Mossos d'Esquadra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat de quatre anys i 46 dies a un any i mig la pena de presó per a un independentista pels aldarulls de l’octubre del 2019 a Barcelona contra la sentència del procés. El tribunal ha admès parcialment el recurs de la defensa i l’ha absolt del delicte d’atemptat greu contra l’autoritat però li manté la pena per desordres públics greus.

El tribunal, en canvi, ha rebutjat el recurs de la fiscalia contra la sentència de l’Audiència de Barcelona, ja que demanava vuit anys de presó. En la sentència, el TSJC diu que no queda individualitzada la conducta de l’acusat contra agents determinats, i per això no se’l pot condemnar per atemptat a l’autoritat.

Segons considera provat el TSJC, igual que l’Audiència de Barcelona, cap a les 22.30 hores del 15 d’octubre, desenes de persones provocaven aldarulls a l’entorn del Passeig de Gràcia. Un d’aquests grups, d’un centenar de membres, era a la cantonada amb el carrer Mallorca. L’acusat, Oriol C.V., que aleshores tenia 21 anys, anava tapat amb passamuntanyes i va llençar pedres i ampolles contra els mossos antiavalots i va aixecar almenys una barricada en aquella cantonada. Per fer-ho, va moure contenidors i papereres arrencades i va atiar el foc que altres esvalotadors havien encès al mig del carrer tirant-hi objectes.

Les pedres i ampolles van impactar en els agents de la Brimo, que no van quedar lesionats gràcies a les proteccions, i també a una furgoneta.

(Visited 39 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari