El RACC i la FIA impulsen una campanya per reduir els accidents de trànsit per l’ús del mòbil

La campanya “Aparca el mòbil” incideix en els comportaments de risc en la conducció i facilita eines que ajuden a un ús responsable del telèfon mentre se circula

El RACC i la Federació Internacional de l’Automòbil (FIA) han  llançat una campanya de sensibilització que té l’objectiu de reduir els accidents de trànsit causats per l’ús del telèfon mòbil mentre es condueix. Sota el lema “Aparca el mòbil”, l’acció s’adreça a tots els  conductors de vehicle motoritzats, tant particulars com professionals, i se centra en un web interactiu dissenyat per ajudar-los a canviar aquest hàbit de risc. 

Així, a través del web aparcaelmobil.racc.cat, els conductors poden conèixer millor els perills de comportaments com conduir consultant el mòbil o el GPS, fent una trucada o de distreure’s per  canviar cançons en aplicacions o la ràdio, conduir fatigat, sota els efectes de l’alcohol o les drogues,  i l’excés de velocitat. El web també proposa a l’usuari reflexionar sobre els moments en què condueix  i sent la temptació d’usar el mòbil i pensar accions que ajudin a evitar-ho, per convertir-se en conductors més segurs.  

Els missatges de la campanya pretenen sensibilitzar tota la ciutadania i promoure l’ús responsable  del mòbil en els desplaçaments. Són missatges directes i fàcils de recordar, com ara “Només cal un  moment per perdre-ho tot” o “Si mires el mòbil, no veus la carretera”. 

La campanya també compta amb la col·laboració del Servei Català de Trànsit, els Mossos d’Esquadra, la Guàrdia Urbana de Barcelona i l’Associació per a la Prevenció d’Accidents de Trànsit. 

Les distraccions al volant, causa principal dels sinistres 

La majoria dels sinistres de trànsit causats per vehicles de motor a Barcelona el 2022 es van produir a conseqüència de la manca d’atenció al volant (23%), tal com recollia el balanç de sinistralitat viària  de l’Ajuntament de Barcelona. Alhora, a nivell Estatal, la conducció desatenta va ser un factor  concurrent en el 31% dels accidents mortals el 2022 (DGT). 

Malgrat la seva perillositat, l’ús del mòbil es troba entre les distraccions més freqüents i apareix com  a factor concurrent en molts sinistres. Per aquest motiu, el RACC aposta per la conscienciació i la  pedagogia en favor del canvi d’hàbits dels usuaris per seguir treballant en la reducció del nombre total  de víctimes per sinistres viaris.

Redacció d’El Triangle – Amb la col·laboració del RACC

(Visited 52 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari